end post ads
end post ads
header ads

6 ani de Android Studio

6 ani de Android Studio


6 ani de Android Studio

Android Studio este un mediu integrat de dezvoltare (IDE) pentru dezvoltare pentru platforma Android. El a fost anunțat prima data la 16 mai 2013 la o conferința Google I / O ținută de managerul de produs al Google, Katherine Chou. Android Studio este disponibil gratuit sub licența Apache 2.0. Android Studio a avut premiera cu versiunea 0.1 în mai 2013, apoi a apărut în versiunea beta începând cu versiunea 0.8 lansată în iunie 2014. Prima construcție stabilă a fost lansată în decembrie 2014, versiunea 1.0 .Bazat pe software-ul JetBrains IntelliJ IDEA, Android Studio a fost proiectat special pentru dezvoltarea aplicațiilor Android. [4] Descărcarea este disponibilă pe Windows, Mac OS X și Linux,  și înlocuiește Eclipse Android Development Tools (ADT), devenind IDE primar Google pentru dezvoltarea nativă a aplicațiilor Android.
După mai bine de 6 ani de la prima versiune a Android Studio, IDE-ul oficial pentru dezvoltarea de aplicații Android e disponibil pentru download în versiunea 3.3 pentru Windows, Mac și Linux. Android Studio e construit peste IntelliJ IDEA Java IDE și permite instalarea automată a tuturor instrumentelor necesare dezvoltării de aplicații Android. Ce este nou in 2019?  Aplicatiile pot fi scrise in limbajul de programare Java ,limbajul de programare Kotlin sau in C++ . Versiunea 3.3 vine cu tools-uri mai bune în interfața grafica a compilatorului și multe alte îmbunătățiri. In curand va fi lansata si versiune 3.4 care deja este disponibila in versiunea beta din data de 10 ianuarie.

Android Studio are o interfață grafică pentru instalare din care se stabilesc setările de bază, se adaugă un emulator și ceva exemple de aplicații. O modalitate foarte eficientă pentru un începător este să folosească unul din exemple și pe baza lui să înceapă să extindă funcționalitatea aplicației sale.

Prin Android Studio se poate vedea automat interfața aplicației pe diferite dimensiuni si rezoluții, chiar și în diferite limbi. O funcție ceva mai avansată este Memory Monitor, introdusă pentru a oferi informații legate de ocuparea resurselor – o treabă de care dezvoltatorii Android ar trebui să țină seama mai des.

Android Studio se folosește de Gradle pentru generarea build-urilor de aplicații.

După cum probabil vă așteptați, Android Studio va intra și el în programul de update-uri pe canalele: Canary cu cele mai noi opțiuni, date săptămânal, Dev cu build-uri din Canary ce sunt mai stabile (1 sau 2 pe lună), Beta – aici vor fi versiunile preview și în cele din urmă Stable, unde vor veni doar versiunile majore, oficiale.

Cu pasul acesta Google pășește pe urmele Microsoft și nu m-ar mira ca în următorii ani să vedem un Android Studio la un nivel de complexitate și performanță similar cu IDE-ul Visual Studio Express Edition dat de Microsoft, tot gratuit.

Pachetul poate fi luat de pe site-ul Android Developer.

Trimiteți un comentariu

[facebook][blogger]

Maria Pescaru Design

{facebook#https://www.facebook.com/zamolxisvortexgame/} {twitter#https://twitter.com/escudesign} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget