Treceți la conținutul principal

6 ani de Android Studio

6 ani de Android Studio


6 ani de Android Studio

Android Studio este un mediu integrat de dezvoltare (IDE) pentru dezvoltare pentru platforma Android. El a fost anunțat prima data la 16 mai 2013 la o conferința Google I / O ținută de managerul de produs al Google, Katherine Chou. Android Studio este disponibil gratuit sub licența Apache 2.0. Android Studio a avut premiera cu versiunea 0.1 în mai 2013, apoi a apărut în versiunea beta începând cu versiunea 0.8 lansată în iunie 2014. Prima construcție stabilă a fost lansată în decembrie 2014, versiunea 1.0 .Bazat pe software-ul JetBrains IntelliJ IDEA, Android Studio a fost proiectat special pentru dezvoltarea aplicațiilor Android. [4] Descărcarea este disponibilă pe Windows, Mac OS X și Linux,  și înlocuiește Eclipse Android Development Tools (ADT), devenind IDE primar Google pentru dezvoltarea nativă a aplicațiilor Android.
După mai bine de 6 ani de la prima versiune a Android Studio, IDE-ul oficial pentru dezvoltarea de aplicații Android e disponibil pentru download în versiunea 3.3 pentru Windows, Mac și Linux. Android Studio e construit peste IntelliJ IDEA Java IDE și permite instalarea automată a tuturor instrumentelor necesare dezvoltării de aplicații Android. Ce este nou in 2019?  Aplicatiile pot fi scrise in limbajul de programare Java ,limbajul de programare Kotlin sau in C++ . Versiunea 3.3 vine cu tools-uri mai bune în interfața grafica a compilatorului și multe alte îmbunătățiri. In curand va fi lansata si versiune 3.4 care deja este disponibila in versiunea beta din data de 10 ianuarie.

Android Studio are o interfață grafică pentru instalare din care se stabilesc setările de bază, se adaugă un emulator și ceva exemple de aplicații. O modalitate foarte eficientă pentru un începător este să folosească unul din exemple și pe baza lui să înceapă să extindă funcționalitatea aplicației sale.

Prin Android Studio se poate vedea automat interfața aplicației pe diferite dimensiuni si rezoluții, chiar și în diferite limbi. O funcție ceva mai avansată este Memory Monitor, introdusă pentru a oferi informații legate de ocuparea resurselor – o treabă de care dezvoltatorii Android ar trebui să țină seama mai des.

Android Studio se folosește de Gradle pentru generarea build-urilor de aplicații.

După cum probabil vă așteptați, Android Studio va intra și el în programul de update-uri pe canalele: Canary cu cele mai noi opțiuni, date săptămânal, Dev cu build-uri din Canary ce sunt mai stabile (1 sau 2 pe lună), Beta – aici vor fi versiunile preview și în cele din urmă Stable, unde vor veni doar versiunile majore, oficiale.

Cu pasul acesta Google pășește pe urmele Microsoft și nu m-ar mira ca în următorii ani să vedem un Android Studio la un nivel de complexitate și performanță similar cu IDE-ul Visual Studio Express Edition dat de Microsoft, tot gratuit.

Pachetul poate fi luat de pe site-ul Android Developer.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Guvernul japonez a interzis utilizarea cuptoarelor cu microunde

 Guvernul japonez a interzis utilizarea cuptoarelor cu microunde?  Guvernul japonez a interzis utilizarea cuptoarelor cu microunde Nu, guvernul Japoniei nu a interzis microundele: aceasta este doar o pastilă de umor. O publicație care circulă pe mai multe portaluri web și pe rețelele de socializare, ce a fost distribuită de peste 37.000 de ori în limba spaniolă începând cu 21 aprilie 2019, asigură că începând cu 2020 utilizarea cuptoarelor cu microunde va fi interzisă în Japonia. Anunțul este însă fals și provine dintr-un articol satiric publicat de revista rusă Panorama  pe 3 martie.   Versiunile care circulă pe rețelele de socializare sunt variate. Majoritatea (botanistă) multiplică un presupus anunț al guvernului japonez ce are intenția de a scăpa de cuptoarele cu microunde din țară pentru presupusele lor efecte nocive asupra sănătății umane. În versiunea sa mai lungă, se adaugă mai multe detalii la acest anunț: că producătorii acestor dispozitive și-au închi...

Ce este optimizarea SEO

  Ce este optimizarea SEO Optimizarea SEO (Search Engine Optimization) este procesul prin care se îmbunătățește vizibilitatea și poziționarea site-ului web în rezultatele căutărilor organice din motoarele de căutare, precum Google sau Bing. Scopul principal al optimizării SEO este de a ajuta site-ul web să atragă cât mai mulți vizitatori relevanti, care pot fi convertiți în clienți sau susținători ai brandului. Optimizarea SEO se bazează pe o serie de tehnici și tactici, care se încadrează în mai multe categorii, precum optimizarea conținutului, optimizarea tehnică a site-ului web și optimizarea link-urilor externe. Toate aceste categorii sunt importante pentru a îmbunătăți poziționarea site-ului în rezultatele căutărilor. Optimizarea conținutului se concentrează pe crearea și publicarea de conținut valoros și relevant, care poate fi accesat ușor de către utilizatori și motoarele de căutare. Acest conținut trebuie să fie optimizat prin utilizarea cuvintelor cheie relevante și prin ...

Cum să accesăm Dark Web?

Dark Web study Cum să accesăm Dark Web sau Internetul ascuns? Conceptul de Dark Web nu este cu totul diferit de cel al ariei normale Web. Există panouri de mesaje (de exemplu, 8can, nntpchan), locuri unde puteți cumpăra lucruri (de exemplu, Alphabay, Hansa) și bloguri (de exemplu, OnionNews, Deep Web Radio). Regulile, sau mai degrabă lipsa acestora, sunt ceea ce fac din Dark Web să fie unic. Orice este ilegal de vandut (sau de discutat) pe Web Surface (internetul normal - vizibil) este disponibil pe Dark Web . Informații personale, droguri, arme, malware, atacuri DDoS, servicii de hacking, conturi false pentru social media și servicii de ucidere a contractelor sunt disponibile pentru vânzare-cumpărare. The Dark Web sau Web-ul Întunecat este plin de activități infracționale, dar este, de asemenea, locul în care disidenții și persoanele care denunță anumite ilegalități la nivel de guverne sau organizații internaționale pot împărtăși anonim informații. În țările cu supraveghere restrictiv...