Treceți la conținutul principal

Germania și Franța plănuiesc să-și controleze propriile date prin proiectul Gaia-X

Ia naștere Gaia-X, proiectul unui Cloud european
Gaia-X, proiectul unui Cloud european

De acum înainte Germania și Franța vor să-și controleze propriile datele fără a le mai trece prin servere americane.
Ia naștere Gaia-X, proiectul unui Cloud european, realizat pentru a nu mai depinde de companiile americane și chineze. "Datele vor deveni cea mai importantă materie primă a viitorului", afirma ministrul german al economiei.
Un acord semnat pe 19 septembrie pentru un plan comun privind inteligența artificială aplicat producției industriale este la baza ideii creării unei infrastructuri de tip Cloud independent de serviciile furnizate de gigantii web americani. Germania și Franța privesc viitorul și intra în ring pentru a-și controla datele proprii. Gaia-X, acesta este numele ales pentru proiect după cum ne informează site-ului Politico, care își dorește să evite ca forțele de poliție, spitalele și alte instituții să se bazeze pe servere Amazon, Google, IBM sau Microsoft. Pentru a folosi cuvintele președintelui Comisiei Europene Ursula von der Leyen, pe scurt, va trebui să avem o „autonomie strategică” și să apărăm interesele europene.
Peter Altmaier, ministrul federal al economiei germane, pare să aibă idei clare în acest sens, după cum sintetizează Handelsblatt, un cotidian economic: "Datele vor deveni cea mai importantă materie primă a viitorului. Germania și Europa au, prin urmare, nevoie de o infrastructura care garantează suveranitatea asupra lor ". Pe de altă parte, el compară informațiile private sau datele personale cu gazul natural, o resursă care nu poate fi lăsată în mâinile câtorva state, mai ales dacă nu sunt europene.
Trebuie spus că acum, într-un regim de cvasi-monopol al companiilor americane în ceea ce privește serviciile Cloud, acest apel de a pune mâna arme vine poate puțin cam târziu decât atunci când ar fi trebuit să fie lansat. Și acest lucru nu se aplică numai Franței și Germaniei, ci privește toată Europa, inclusiv România.
De exemplu, anul trecut, Satya Nadella, șeful Microsoft, în Milano a prezentat acordul cu Poste Italiane(Poșta Italiană). "Pentru a avea succes, nu contează dacă este vorba despre o companie sau o națiune, trebuie să îmbrățișați tehnologia și instrumentele sale", a spus el cu această ocazie. Și Microsoft, ca și alte multinaționale cu stele și dungi (americane -n.a),  are aceste instrumente, începând cu cele 54 de centre de date din întreaga lume care pot servi oricui indiferent oriunde s-ar afla.
Acum, însă, ne dăm seama că încredințarea serviciilor online a datelor publice, sensibile sau strategice, reprezintă un risc prea mare pentru a putea fi gestionat și, prin urmare, vor trebui create structuri europene care să rivalizeze cu cele oferite de Statele Unite și China. Într-un război comercial ipotetic, fără sfârșit, ne-am putea găsi brusc cu fragmente de instituții, servicii de bază pentru cetățeni sau de producție incapabile să funcționeze. Sau cel puțin de asta se tem autoritățile din Germania și Franța. Nu știm dacă autoritățile române iau în calcul acest lucru, având în vedere apropierea strategica a României de rămășitele ursului care repara sandale stricate. Să sperăm că cineva se gândește la asta și fără copiuțe. 

Postări populare de pe acest blog

Guvernul japonez a interzis utilizarea cuptoarelor cu microunde

 Guvernul japonez a interzis utilizarea cuptoarelor cu microunde?  Guvernul japonez a interzis utilizarea cuptoarelor cu microunde Nu, guvernul Japoniei nu a interzis microundele: aceasta este doar o pastilă de umor. O publicație care circulă pe mai multe portaluri web și pe rețelele de socializare, ce a fost distribuită de peste 37.000 de ori în limba spaniolă începând cu 21 aprilie 2019, asigură că începând cu 2020 utilizarea cuptoarelor cu microunde va fi interzisă în Japonia. Anunțul este însă fals și provine dintr-un articol satiric publicat de revista rusă Panorama  pe 3 martie.   Versiunile care circulă pe rețelele de socializare sunt variate. Majoritatea (botanistă) multiplică un presupus anunț al guvernului japonez ce are intenția de a scăpa de cuptoarele cu microunde din țară pentru presupusele lor efecte nocive asupra sănătății umane. În versiunea sa mai lungă, se adaugă mai multe detalii la acest anunț: că producătorii acestor dispozitive și-au închis deja ușile, că cetățen

Escu Design Team

Escu Design - Leader in Web Design Escu Design official logo Mobile App Development Companies  located in Romania, Moldavia and Italia Escu Design Software is the fastest growing Mobile Apps Development Companies in European Union and UK  provides Mobile development services for Android, iPhone, and Windows. We have developed mobile apps for a variety of market industries. Mobile Application Development Companies in  European Union  the Best Mobile app development company across the world.

How to solve :Node can be replaced by a TextView with compound drawables

  How to solve :Node can be replaced by a TextView with compound drawables A LinearLayout which contains an ImageView and a TextView can be more efficiently handled as a compound drawable (a single TextView, using the drawableTop, drawableLeft, drawableRight and/or drawableBottom attributes to draw one or more images adjacent to the text).  If the two widgets are offset from each other with margins, this can be replaced with a drawablePadding attribute.  There's a lint quickfix to perform this conversion in the Eclipse plugin.  Issue id: UseCompoundDrawables