Treceți la conținutul principal

Guvernul japonez a interzis utilizarea cuptoarelor cu microunde

 Guvernul japonez a interzis utilizarea cuptoarelor cu microunde?

Guvernul japonez a interzis utilizarea cuptoarelor cu microunde
 Guvernul japonez a interzis utilizarea cuptoarelor cu microunde


Nu, guvernul Japoniei nu a interzis microundele: aceasta este doar o pastilă de umor.

O publicație care circulă pe mai multe portaluri web și pe rețelele de socializare, ce a fost distribuită de peste 37.000 de ori în limba spaniolă începând cu 21 aprilie 2019, asigură că începând cu 2020 utilizarea cuptoarelor cu microunde va fi interzisă în Japonia. Anunțul este însă fals și provine dintr-un articol satiric publicat de revista rusă Panorama pe 3 martie.  

Versiunile care circulă pe rețelele de socializare sunt variate. Majoritatea (botanistă) multiplică un presupus anunț al guvernului japonez ce are intenția de a scăpa de cuptoarele cu microunde din țară pentru presupusele lor efecte nocive asupra sănătății umane. În versiunea sa mai lungă, se adaugă mai multe detalii la acest anunț: că producătorii acestor dispozitive și-au închis deja ușile, că cetățenii care nu respectă măsura pot fi condamnați la pedepse cu închisoarea și că se pregătesc măsuri similare în Coreea și China în 2023. Unii chiar adaugă un „decalog pentru prevenirea cancerului” .

De asemenea, a fost reprodus pe rețelele sociale în engleză , în portugheză și în arabă.

Pe contul său de Twitter, publicația Panorama avertizează: „Toate materialele din panorama.pub, fără excepție, sunt pura satiră și de fabricație proprie. Panorama.pub nu caută nicio coincidență a textelor cu personalități și sau evenimente reale.

Site-urile de verificare Chequeado și inițiativa  No Coma Cuento au confirmat falsitatea postărilor, la fel ca si Snopes în limba engleză.

Aceeași dezinformare despre presupusa interdicție cu microunde, dar atribuită guvernului rus, circulă pe rețelele de socializare din 2009, în spaniolă, portugheză și în engleză.

„În Rusia, cuptoarele cu microunde au fost interzise din 1976 din cauza consecințelor lor negative asupra sănătății, fapt dovedit de multe studii privind utilizarea lor. Interdicția a fost ridicată imediat după Perestroika la începutul anilor 1990 ” , se putea citi în diverse publicații.

Unele dintre portalurile care au publicat anunțul fals al guvernului japonez ca știri, au inclus versiunea legată de Rusia, in fundal.  

Mai jos câțiva dintre botaniștii de pe la noi:

japonia elimina cuptoarele cu microunde
fake news marca evz

japonia interzice
evz fake news


https://evz.ro/japonia-cuptoare-micounde-interzise.html

https://www.infobrasov.net/eliminarea-totala-a-cuptoarelor-cu-microunde-decisa-si-in-japonia/

https://povestiri.net/in-lume/in-japonia-pana-la-sfarsitul-anului-toate-cuptoarele-cu-microunde-vor-fi-distruse-iata-din-ce-motiv/

https://www.mangalianews.ro/2019/10/guvernul-japonez-interzice-toate-cuptoarele-cu-microunde-in-tara/

https://www.stiaica.info/japonia-a-decis-sa-scape-de-toate-cuptoarele-cu-microunde-pana-la-sfarsitul-anului/

https://www.descopera.ro/dnews/14905718-pericolul-urias-din-spatele-celui-mai-comun-obiect-din-bucatariile-noastre-este-dispozitivul-mortilor-vii

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Escu Design Team

Escu Design - Leader in Web Design Escu Design official logo Mobile App Development Companies  located in Romania, Moldavia and Italia Escu Design Software is the fastest growing Mobile Apps Development Companies in European Union and UK  provides Mobile development services for Android, iPhone, and Windows. We have developed mobile apps for a variety of market industries. Mobile Application Development Companies in  European Union  the Best Mobile app development company across the world.

How to solve :Node can be replaced by a TextView with compound drawables

  How to solve :Node can be replaced by a TextView with compound drawables A LinearLayout which contains an ImageView and a TextView can be more efficiently handled as a compound drawable (a single TextView, using the drawableTop, drawableLeft, drawableRight and/or drawableBottom attributes to draw one or more images adjacent to the text).  If the two widgets are offset from each other with margins, this can be replaced with a drawablePadding attribute.  There's a lint quickfix to perform this conversion in the Eclipse plugin.  Issue id: UseCompoundDrawables