Treceți la conținutul principal

Cum să accesăm Dark Web?


Dark Web study
Dark Web study


Cum să accesăm Dark Web sau Internetul ascuns?

Conceptul de Dark Web nu este cu totul diferit de cel al ariei normale Web. Există panouri de mesaje (de exemplu, 8can, nntpchan), locuri unde puteți cumpăra lucruri (de exemplu, Alphabay, Hansa) și bloguri (de exemplu, OnionNews, Deep Web Radio). Regulile, sau mai degrabă lipsa acestora, sunt ceea ce fac din Dark Web să fie unic. Orice este ilegal de vandut (sau de discutat) pe Web Surface (internetul normal - vizibil) este disponibil pe Dark Web. Informații personale, droguri, arme, malware, atacuri DDoS, servicii de hacking, conturi false pentru social media și servicii de ucidere a contractelor sunt disponibile pentru vânzare-cumpărare.

The Dark Web sau Web-ul Întunecat este plin de activități infracționale, dar este, de asemenea, locul în care disidenții și persoanele care denunță anumite ilegalități la nivel de guverne sau organizații internaționale pot împărtăși anonim informații. În țările cu supraveghere restrictivă pe internet, Dark Web poate fi singurul loc în care oamenii se pot exprima în siguranță proliferând critici împotriva guvernului ori a altor entități puternice.

Inițial, internetul a folosit rețeaua de telefonie pentru comunicare. Prima mea conexiune la internet a fost o conexiune „dial-up” care a utilizat rețeaua de telefonie fixă pentru a mă conecta la ISP. Aceasta este ceea ce numim o rețea de suprapunere și, în acest caz, internetul a fost o suprapunere în rețeaua de telefonie. Acum, poate fi observat fenomenul invers , persoanele care folosesc internetul pentru apeluri vocale (Voice over IP ca să fiu mai precis), iar rețeaua de telefonie se transformă într-o "suprapunere" pe internet.

Cu ce ne ajută dacă știm ce este o rețea de acoperire (overlay network)?  Ei bine, pentru a înțelege the dark web, trebuie să înțelegem mai întâi ce este dark net.

The dark net este opusul clear-netului. Clear-net este formata pur și simplu din acele  părți ale internetului, care pot fi indexate de motoarele de căutare. Aceasta înseamnă că așa-numitele crawler-urile pentru motoarele de căutare pot citi paginile, pot să înțeleagă care este conținutul și să returneze acele pagini atunci când se fac interogări de căutare relevante către motorul de căutare. Pe de altă parte, rețeaua închisă (dark net ) nu poate fi indexată și, de obicei, folosește protocoale de comunicare neobișnuite, criptări etc. pentru a obține rezultatul respectiv. Aici este locul în care rețelele de suprapunere devin relevante, toată rețeaua întunecată este o rețea de suprapunere pe internetul normal. Prin urmare, deși Dark-netul și Clear-netul își au reședința pe internet, Dark-netul se remarcă prin a fi structural diferit de restul internetului.

Prin darknet, ajungem la dark web (pânza sau rețeaua întunecată), care este un subset al darknet-ului. În timp ce darknet constă din tot felul de lucruri, de la paginile www la serviciul de transfer de fișiere și conexiunile peer to peer, dark web include doar paginile web din întreaga darknet (rețea întunecată)- (de aici și schimbarea termenului  "darknet to web" la termenul mai relevant și mai cuprinzător "dark web").

Ce conține darknet-ul?


  • Pornografie infantilă și piețe ilegale de droguri - Acestea sunt cele două lucruri pentru care web-ul întunecat este cel mai infam și, dacă ați auzit despre web-ul întunecat, este destul de probabil să se facă referire la oricare dintre acestea (sau ambele).
  • Servicii Bitcoin - Bitcoin este o Cryptocurrency (crypto-monedă sau monedă digitală) și având în vedere natura activităților care se desfășoară pe web-ul întunecat și nevoia de anonimat, este cea mai comună formă de plată pentru orice serviciu pe care îl căutați pe dark-web.
  • Hackeri disponobili pentru închiriere
  • Forumuri de clonare  carduri
  • O mulțime de site-uri înșelătorie (scam sites), site-uri de phishing (phishing sites)etc.
  • Terorism 
  • Social media
  • Distribuire de fișiere
Cu toate acestea, web-ul întunecat, în general, constă în mare parte din partajarea de fișiere, după cum arată multe studii. 

Cum accesăm dark web-ul?


Există multe moduri de a accesa web-ul întunecat. Fiind o parte a deep net-ului, web-ul întunecat funcționează diferit de clear-net și are nevoie de un software special pentru a fi accesat de către clienți. Deși există mai multe modalități de a accesa web-ul întunecat, cea mai comună și recomandată metodă implică utilizarea browser-ului TOR, apoi vizitarea site-urilor de tip .onion. Toate site-urile web întunecate au un URL cu terminația .onion TLD (domeniu de nivel superior), care arată similar cu modul în care site-urile web net-net au .com, .org, .net, etc. După ce ai instalat TOR și ai aflat adresa .onion a unui deep web site (site web ascuns - hidden web site), poți pur și simplu să o introduci în bara URL a browserului TOR și ea va fi deschisă, la fel cum se deschid în browserele obișnuite, site-urile web normale.
Dacă citiți paragraful plictisitor de mai sus, veți vedea că am menționat modul în care darknet-ul folosește adesea protocoale de comunicare neobișnuite, etc. În cazul dark web-ului, observăm același fenomen ca în ceea ce privește site-urile  de tip onion. Nu voi intra prea mult în detalii, dar la prima privire o adresă URL .onion sugerează că este similar cu site-urile web clear-net. Cu toate acestea, pe plan intern, modul în care funcționează nu este similar cu clear-netul. Mai precis, .onion nu face parte din rădăcina DNS a internetului și, prin urmare, serverele DNS normale nu vă pot rezolva solicitarea dacă introduceți adresa URL a unui site web .onion în browserul dvs. TOR redirecționează aceste solicitări prin serverele proprii, similare modului în care funcționează proxy-urile și apoi ajungem pe site-ul web, fără implicarea serverelor DNS nicăieri. Acest lucru asigură că bot-urile motoarelor de căutare nu pot răsfoi pe web-ul profund și că anonimatul este păstrat, atât de clientul care se uită la paginile web, cât și de serverul care servește paginile web. Cu alte cuvinte, serverul nu știe cine este clientul, iar clientul nu știe nimic despre locul unde se află serverul.)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Guvernul japonez a interzis utilizarea cuptoarelor cu microunde

 Guvernul japonez a interzis utilizarea cuptoarelor cu microunde?  Guvernul japonez a interzis utilizarea cuptoarelor cu microunde Nu, guvernul Japoniei nu a interzis microundele: aceasta este doar o pastilă de umor. O publicație care circulă pe mai multe portaluri web și pe rețelele de socializare, ce a fost distribuită de peste 37.000 de ori în limba spaniolă începând cu 21 aprilie 2019, asigură că începând cu 2020 utilizarea cuptoarelor cu microunde va fi interzisă în Japonia. Anunțul este însă fals și provine dintr-un articol satiric publicat de revista rusă Panorama  pe 3 martie.   Versiunile care circulă pe rețelele de socializare sunt variate. Majoritatea (botanistă) multiplică un presupus anunț al guvernului japonez ce are intenția de a scăpa de cuptoarele cu microunde din țară pentru presupusele lor efecte nocive asupra sănătății umane. În versiunea sa mai lungă, se adaugă mai multe detalii la acest anunț: că producătorii acestor dispozitive și-au închis deja ușile, că cetățen

Escu Design Team

Escu Design - Leader in Web Design Escu Design official logo Mobile App Development Companies  located in Romania, Moldavia and Italia Escu Design Software is the fastest growing Mobile Apps Development Companies in European Union and UK  provides Mobile development services for Android, iPhone, and Windows. We have developed mobile apps for a variety of market industries. Mobile Application Development Companies in  European Union  the Best Mobile app development company across the world.

How to install a generic site in XAMPP ?

How to install a generic site in XAMPP ? install a generic site To install a generic site in XAMPP, you can follow these general steps: Download and install XAMPP: You can download XAMPP from the official website and follow the installation instructions. Create a new directory in the "htdocs" folder: The "htdocs" folder is where all your website files will be stored. Create a new directory with a name of your choice where you'll store your website files. Create a new database : You'll need a database to store your website's data. You can create a new database using the phpMyAdmin tool that comes with XAMPP. Open your web browser and navigate to http://localhost/phpmyadmin/ to access it Create a new user for the database: Create a new user with all privileges for the database you just created. Create a database: Open the XAMPP control panel, start Apache and MySQL, and then open phpMyAdmin. In phpMyAdmin, create a new database by clicking the "New&q